У Харківській області значно зменшили посівні площі: подробиці

Деякі посіви озимих культур доведеться пересівати чи підсівати

На Харківщині восени 2022 року озимі культури засіяли на площі 213,8 тисячі гектарів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

У Департаменті агропромислового розвитку Харківської обласної військової адміністрації пояснили, що посівні площі довелося зменшити на 63,9% у порівнянні з минулим роком через високий рівень забруднення сільськогосподарських угідь вибухонебезпечними предметами.

Позначилися на озимих і погодні умови – осінь видалась дощовою, а зима майже безсніжною. Попри це, 90% озимини перебувають у нормальному стані. Заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов розповів, що аномальних змін погодних умов не фіксувалося. Попередньо, у нездоровому стані перебуває озимина засіяна на площі 8-10%. Ці площі доведеться пересівати чи підсівати. За словами експерта, не виключено, що ці площі у північно-східній частині області можуть збільшуватися через повне безсніжжя чи пониження температури повітря. 

У Харківській ОВА повідомили, що зменшили активну роботу в агросекторі також через значні пошкодження окупантами інфраструктури. До повномасштабного вторгнення, у Харківській області функціонували близько 2100 підприємств агросектору. З них рослинництвом займалися 1300 підприємств. Загарбники повністю знищили 300 підприємств.

До того ж у результаті бойових дій була зруйнована інфраструктура та техніка. За попередніми підрахунками, понад 300 одиниць дороговартісної техніки й обладнання знищено.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що між фермерами Харківської області додатково розподілять насіння соняшнику та кукурудзи.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися