Харків'янам нагадали, що не варто робити у квартирі

Харків'ян попросили дотримуватися простих правил користування мережами водовідведення

Одна з головних причин виникнення проблем з водовідведенням у квартирі та будинку – недотримання мешканцями міста правил експлуатації каналізаційних мереж. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію КП “Харківводоканал”.

Бригади районних експлуатаційних ділянок комплексу “Харківводовідведення” щодня приймають та виконують понад 200 заявок на прочистку зовнішніх та внутрішніх мереж водовідведення. До того ж щомісяця ліквідовують понад п'ять тисяч аварій та різного роду поломок на системах каналізації.

Деякі харків'яни викидають в унітаз будівельні та харчові відходи, підгузки, поліетиленові пакети, ганчір'я, пластикові пляшки та різне побутове сміття. І це все співробітникам доводиться діставати із забитих мереж. У результаті стоки не потрапляють до каналізаційних мереж, а заливають підвали та квартири на перших поверхах. Харківянам нагадали, що каналізаційна система не розрахована на утилізацію сміття, тому туди забороняється викидати предмети, що не розкладаються у воді.

“Робітники комплексу роблять все можливе для вирішення існуючої проблеми — проводиться своєчасне прочищення системи водовідведення, насосного обладнання, оперативний виїзд аварійних бригад, до того ж всі ці заходи дуже затратні. Тому зі свого боку просимо харків'ян дотримуватись простих правил користування мережами водовідведення”, - звернулися до споживачів на компідприємстві.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові та області протягом 2022 року перевірили воду з джерел нецентралізованого водопостачання (колодязі та каптажі джерел). Дізнатися, у воді з яких джерел знайшли відхилення від нормативів, можна за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися