Ігор Терехов розповів, що відбувається у Харкові

Впродовж тижня ворожі війська не обстрілювали Харків

У Харкові відновили освітлення на понад 1 тис. вулиць міста. Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків".

Очільник міста зазначив, що впродовж тижня ворожі війська не обстрілювали Харків. Зараз у місті працює весь електротранспорт та продовжуються роботи з освітлення вулиць.

Також усі комунальні служби почали роботи з весняного благоустрою, у тому числі працівники висаджують дерева.

Ігор Терехов нагадав, що у місті продовжується розмінування цвинтарів. Очільник Харкова вчергове закликав харків'ян утриматися від традиційного відвідування кладовищ, адже небезпека ворожих обстрілів зберігається.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про гуманітарну ситуацію у Харківській області. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що наразі лінія бойового зіткнення проходить через Харківську область у Куп'янському районі. Під тимчасовою окупацією ворога залишається 29 населених пунктів. При цьому жителі Харківщини повертаються у деокуповані населені пункти. За словами Олега Синєгубова, в Ізюмі до повномасштабного вторгнення РФ проживало близько 50 тисяч осіб. На час деокупації там мешкало близько 5 тисяч, наразі кількість мешканців збільшилася до 25 тисяч людей. Частину людей, які втратили свої оселі, забезпечують тимчасовим житлом.

За словами очільника області, нині у Харкові та області проживає 1,9 млн людей, а на деокупованих територіях регіону мешкає понад 170 тисяч. Олег Синєгубов також повідомив, що впродовж минулого року жителям деокупованих громад та Харкова передали понад 100 тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Читайте также