В яких умовах живуть ВПО в Харкові (ФОТО)

У Харкові понад 100 тис. мешканців - це вимушені переселенці

У гуртожитку, розташованому в Основ'янському районі тимчасово проживають 188 внутрішньо переміщених осіб з Харкова та Харківської області, серед яких 17 дітей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Для ВПО обладнали приміщення для приготування їжі, прання білизни та відпочинку, а також дитячу кімнату для занять та ігор. Щодня вимушені переселенці отримують гаряче харчування, а за потреби - одяг та іншу гуманітарну допомогу.

Адміністрація району та волонтери постійно опікуються мешканцями гуртожитку та допомагають розв'язувати нагальні питання, зокрема, медичного обслуговування, соціальної допомоги, пенсійного забезпечення.

А Харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що понад 100 тис. мешканців Харкова  - це вимушені переселенці з деокупованих територій, зокрема, Харківської, Луганської, Донецької та Херсонської областей. Усіх, хто цього потребував, забезпечили житлом та гуманітарною допомогою. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Немишлянському районі Харкова продовжують надавати допомогу пенсіонерам та внутрішньо переміщеним особам. У територіальному центрі надання соціальних послуг Немишлянського району за міською програмою “Допоможи ближньому” продовжує працювати пункт допомоги харків’янам та вимушеним переселенцям, які втратили житло через обстріли. З початку 2023 року мешканці району та волонтери приносять до пункту речі, предмети побуту. Допомогу вже отримали 459 осіб. Це переселенці, люди похилого віку та інші мешканці району пільгових категорій.


Читайте также