На Харківщині перевіряють місця торгівлі: що контролюють

Фактів продажу прісноводної риби на ринках громади не виявили

На території Сахновщинської громади Харківщини були проведені заходи щодо виявлення та припинення стихійної торгівлі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області. 

Також в цей день було проведено моніторинг щодо встановлення фактів реалізації на ринку прісноводної риби та рибопродуктів невідомого походження. За результатами перевірок фактів реалізації зазначеної продукції не встановлено.

Заходи провели на виконання розпорядження Сахновщинського селищного голови від  3 серпня 2021 року № 163 “Про створення робочої групи для виконання заходів щодо припинення стихійної торгівлі на території Сахновщинської селищної ради” та наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області  від 09.06.2023 № 473.

У Держпродспоживслужбі Харківської області наголосили, що живу рибу дозволено споживати тільки ту, яка реалізується в супермаркетах, рибних магазинах. Також таку, яка реалізується на агропродовольчих ринках, якщо вона пройшла відповідну експертизу. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поліція Харківської області контролює продаж тютюнових та алкогольних виробів та фіксує порушення законодавства. Так, поліцейські зафіксували факт продажу неповнолітній стіків до електронних цигарок у місті Люботин. 

У поліції розповіли, що продавчиня не запитала вік та документи у дівчини та продала їй стіки для електронних цигарок.

Яке покарання загрожує за вказане правопорушення, читайте за посиланням


Читайте также