"Проти відсутності надбавок": харківських медиків переслідують через протести

У свою чергу голова ХОДА Олексій Кучер заявив, що протестувальники – несправжні медики

Медиків швидкої допомоги, які 18 травня в Харкові вийшли протестувати проти відсутності надбавок до зарплат і засобів захисту, вже наступного дня керівництво безпричинно відсторонило від роботи.

Нагадаємо, 18 травня медики "швидкої" підписали звернення до голови Харківської облдержадміністрації Олексію Кучеру. У ньому вони вимагали виплати належних їм надбавок, забезпечення засобами індивідуального захисту і медикаментами і просто людських умов роботи.

Після акції протесту Кучер, порадившись з медичним начальством, заявив у своєму коментарі, що медики забезпечені всім і виплачені надбавки. А ті хто протестує – то несправжні медики, то підписували несправжні папери.

Але вже на наступний день співробітники "швидкої", які підписали звернення до Кучеру, зазнали переслідувань з боку своїх керівників. Замість виплати належних надбавок їх позбавляють навіть тієї зарплати, яка досі була, їх не допускають до роботи під вигаданими приводами.

Так, водія Миколи Устименко сьогодні не допустили до виїзду на маршрут. В якості причини було озвучено "високий артеріальний тиск", нібито 190. Про це йому повідомила начальник підстанції.

Відразу ж після цього Микола зміряв його в присутності колег – воно виявилося 140/80. Варто зауважити, що начальник першої підстанції, заявивши про аномально високому тиску у Миколи, не поспішила надати йому медичну допомогу, ввівши антигіпертензивні препарати.

Якщо ж Микола не виїде на маршрут, цей день йому не зарахують, і він втратить частину зарплати.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за словами глави Моз Максима Степанова, на Харківщині 17 медиків, які лікували хворих COVID-19, отримали за березень лише по 870 грн.



Джерело: comments.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися