В Україні розробляють нові електронні реєстри: що зміниться

Презентація Дія.Engine відбулася минулого тижня

МВС реалізовує свої реєстри на новоствореній платформі Дія.Engine. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області. 

Міністерство внутрішніх справ України разом з фахівцями ДП “Інфотех” на платформі Дія.Engine уже зараз реалізують уніфіковані Реєстри ліцензування діяльності щодо зброї та спеціальних засобів і ліцензування охоронної діяльності. 

Також на платформі Дія.Engine ДСНС розроблятиме:

  • реєстр договорів страхування відповідальності за шкоду внаслідок надзвичайних ситуацій (пожеж),

  • реєстр організацій, що проводять аудит пожежної безпеки, та експертів у сфері пожежної безпеки.

Презентація Дія.Engine відбулася минулого тижня. У ДСНС пояснили, що інструмент дає можливість органам влади зручно та швидко створювати реєстри, автоматизувати послуги й бази даних. Зараз на платформі Дія.Engine розробляється 50 реєстрів, частина з них уже працює.

Усього в Україні – понад 350 державних реєстрів. Дія.Enginе допоможе з їх уніфікацією, оптимізує управління та полегшить доступ. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області реалізують проєкт “Центр підприємницьких ініціатив ветеранів “Новий відлік”.

Метою проєкту є надання допомоги ветеранам у започаткуванні, поновленні та розвитку власного бізнесу, забезпеченні можливостей влаштувати гідне життя ветеранам та їх сім’ям. В рамках проєкту планується проведення навчальних заходів та надання консультацій учасникам (податковий та юридичний консалтинг, консультування з бізнес-планування, фінансів та обліку, залучення зовнішнього фінансування та грантів; консультування з маркетингу та продажів, управління персоналом тощо).


Читайте также