У Харківській області з'явилася нова послуга для ВПО

Переселенцям надають консультації

У Первомайській міській територіальній громаді запрацював кол-центр для переселенців.Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Первомайської міської ради.

Кол-центр створили в рамках реалізації проєкту Асоціації учасницького розвитку громад “Підтримка соціальної інтеграції та психотерапевтична підтримка ВПО в партнерських громадах" в межах проєкту “Фенікс”: Сильна Україна під час війни", що виконується Фонд Східна Європа за підтримки Європейського Союзу. 

Кол-центр створено для забезпечення безперебійного консультування та комунікації з внутрішньо переміщеними особами, які проживають або тимчасово перебувають в громаді.

Контакти кол-центру: 067 282 20 97 (безплатний багатоканальний з усіх операторів).

Час роботи: понеділок-четвер  08.00 – 12.00; 13.00 - 17.00; п’ятниця 08.00-15.00

ВПО можуть звернутися до кол-центру з наступних питань:

  • взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та видачі відповідних довідок, зняття з обліку, зміни персональних даних або соціального статусу;  

  • призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам та інших державних соціальних допомог;

  • призначення компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб власникам/наймачам житлових приміщень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні внаслідок перевірок внутрішньо переміщених осіб понад 140 тисяч переселенців було позбавлено соцвиплат через невідповідність критеріям.

Детальніше про нові умови отримання грошової допомоги ВПО читайте за посиланням.


Читайте также