На Харківщину благодійники передали важливе обладнання (ФОТО)

Отримане обладнання розподілять між підприємствами деяких громад

Громади Харківщини отримають від благодійників 25 систем очищення води. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної ради.

Системи різної потужності розподілять  між підприємствами та закладами Лозівської Куп’янської, Балаклійської, Красноградської, Роганської і Новопокровської громад.

Отримання допомоги стало можливим завдяки співпраці Харківської обласної ради з французьким регіоном Гранд-Ест.

Минулого року у Стразбурзі було підписано документ "Заява про наміри партнерства між регіоном Гранд-Ест (Французька Республіка) та Харківською областю (Україна)".

Відповідно до документа передбачено розвиток прямої співпраці між регіонами, підтримка нових партнерських відносин між інституційними та неінституційними суб’єктами в обох регіонах, реалізація проєктів на основі спільної дорожньої карти (зокрема, передбачається матеріальна допомога цивільному населенню, допомога у відбудові щойно це дозволять умови, розвиток партнерських відносин у галузі вищої освіти, науки, культури, туризму, економіки, сільського господарства та промисловості). 

У Харківській облраді нагадали, це вже не перша допомога від регіону Гранд-Ест. За результатами домовленостей 28 липня 2023 року до Харківської області від Гранд-Есту надійшла гуманітарна допомога - 20 генераторів потужністю від 1 до 3 кВт для приватних домогосподарств Дворічанської селищної громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині підвищують тарифи на холодну воду. Скільки коштуватиме вода, читайте за посиланням


Читайте также