У Харківській області батькам нададуть більше часу: подробиці

У громаді забезпечують послуги денного догляду для дітей з інвалідністю

У Пісочині відкрили Центр денного догляду завдяки співпраці з ЮНІСЕФ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

У ХОВА розповіли, що у Центрі денного догляду для дітей з інвалідністю спеціалісти забезпечують психологічну підтримку, реабілітаційні процедури, фахівці допомагають дітям формувати та підтримувати навички самообслуговування. На сьогодні на території Пісочинської громади зареєстровано 128 дітей з інвалідністю.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов пояснив, що ідея такого Центру полягає також в тому, щоб надати більше вільного часу батькам, щоб вони, наприклад, сходили на роботу чи зайнялися сімейними справами. А в цей час діти отримають професійним догляд, займатимуться з фахівцями Центру.

А заступник Виконавчої директорки ЮНІСЕФ Тед Чайбан повідомив, що наступного року ЮНІСЕФ шукатиме можливості покривати потреби більшої кількості громад у денному догляді для дітей з інвалідністю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що депутати Харківської міської ради на позачерговій сесії 22 листопада підтримали рішення про виплату грошової допомоги дітям загиблих військовослужбовців і харків’янам з хронічним захворюванням нирок. 

Департамент соціальної політики вніс зміни до Програми сприяння безпечній життєдіяльності у сфері соціального захисту населення міста Харкова, розширивши окремі категорії громадян, яким надаватиметься фінансова допомога.

Так, дітям загиблих (померлих) захисників і захисниць України та дітям загиблих (померлих) під час проведення антитерористичної операції, відсічі та стримування збройної агресії рф забезпечили виплату адресної грошової допомоги. 


Читайте также