Москалівка перекрита: харків'яни влаштували мітинг проти роботи коксохіму

Завод є одним з найбільших забруднювачів навколишнього середовища в місті

Сьогодні харків'яни вийшли на мітинг проти забруднення навколишнього середовища місцевого підприємства. Про це повідомили інтернет-користувачі в місцевих паблік, опублікувавши відповідні фото.

В знак протесту проти роботи коксохіму жителі нашого міста перекрили вулицю Москалевський. Активісти не пропускають транспорт, постійно переходячи дорогу по пішохідному переходу.

Мітингувальники вимагають зупинити діяльність коксового заводу, який екологи називають одним з найбільших забруднювачів навколишнього середовища в Харкові. Примітно, що городяни неодноразово скаржилися на дим, який валить з труб і потім йде в бік житлових кварталів. Харків'яни стрерджують: "Через хімікати просто неможливо дихати".

На плакатах, які розгорнули мітингувальники написано "люди - не щури, припиніть нас труїти", "Не дамо владі зробити нас лохами" і т.д.

Варто зазначити, що підприємством володіє Сергій Кузяра - комерсант-вугляр, якому приписують лобіювання поставок вугілля з РФ і самопроголошені "ЛНР" і "ДНР". Прохання прибрати завод з Харкова з'явилося ще в 2019 році. Тоді харків'яни писали петицію президенту, однак вона не набрала необхідні 25 тисяч голосів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися