Харківські активісти вимагають прибрати з прилавків "радянську" ковбасу. Документ

УІНП звернувся до ТОВ "Харківський м'ясокомбінат" з рекомендацією замінити назву продукту

У Харкові активісти поскаржилися в Інститут національної пам'яті на те, що в Харкові м'ясокомбінат використовує в назві ковбаси слово "радянська". Про це в своєму Telegram-каналі повідомляє "Декомунізація.Україна".

У відповіді заступника голови УІНП зазначено, що Інститут національної пам'яті розглянув лист від 16 вересня 2020 року про невідповідність чинному законодавству найменування продукції "Радянський" виробництва ТОВ "Харківський м'ясокомбінат".

"Інформуємо, що в межах компетенції Інститут направить рекомендації зазначеному підприємству про необхідність приведення згаданого маркування у відповідність до вимог чинного законодавства", - йдеться в листі.

При цьому в УІНП додали, що Інститут не наділений повноваженнями адміністративного впливу на органи місцевого самоврядування, юридичних осіб, організації тощо.

Раніше "Коментарі" писали, що в Харкові активісти "Світанку" вимагають перейменувати одну із станцій підземок. На думку громадських діячів в нашому місті не повинно бути зупинки, яку назвали на честь радянського діяча.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися