Харків'янин звернувся до суду і зажадав скасувати посилення карантину в січні: Суд приймає рішення

Суд вирішує чи є в заяві харків'янина про скасування карантину правові підстави

У Києві окружний адміністративний суд отримав позов від жителя Харкова до Кабінету Міністрів України про скасування продовження загальнонаціонального карантину до кінця зими та посилення обмежень з 8 по 24 січня включно. Про це повідомили в пресслужбі ОАСК.

На думку харків'янина, зазначеною постановою уряд протиправно встановив заборону окремих видів господарської діяльності та обмежило конституційні права жителів України на період карантину

Також разом з позовом харків'янин направив до суду заяву про його забезпеченні, в якому просить зупинити дію постанови кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236. до вирішення справи по суті. Зараз ОАСК розв'язує питання про наявність правових підстав для забезпечення позову і відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, в Харкові з 19 грудня і до 28 лютого наступного року продовжать карантинні обмеження. Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів з 8 до 24 січня 2021 року на території України заборонено відвідувати навчальні заклади незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних навчальних закладів.


Читайте также