Що не так із "Картою харків'янина" для школярів (деталі проєкту, анкета)

Батькам говорять, що без такої картки їх дитина буде ходити в школу пішки

У Харкові почали масово оформляти анкети на отримання "Картки харків'янина". Почати вирішили зі школярів. Про те, які проблеми виникають з оформленням заяв, розповідають у харківських Telegram-каналах.

Кампанія по оформленню заяв почалася на цьому тижні з того, що в школи міста надійшли анкети на отримання карти для школярів разом із рекламними буклетами про переваги карти, а також згодами на обробку персональних даних.

Анкету на восьми аркушах повинні заповнити батьки дитини. В анкеті містяться, зокрема, такі питання: "Як дитина добирається до школи" або "Які гуртки відвідує", "Які спортивні секції", "Чи має пільги", "Які гуртки дитина хотіла б відвідувати платно".

У групових діалогах, які створюють батьки разом із класними керівниками учнів, вчителі вже кілька днів наполягають на терміновому зборі необхідних документів для оформлення картки: дані учня, фотографія 3х4.

Після заповнення анкети вчителі повинні зустрітися з батьками і роз'яснити деталі отримання і використання карти.

У деяких школах вчителі пояснюють, що отримання карти - справа добровільна, але щоб від неї відмовитися, потрібно написати заяву. Більш того, діти, у яких не буде "картки харків'янина", з 1 вересня не зможуть їздити на громадському транспорті.

В іншій школі, щоб спростити завдання із заповненням анкет і поданням списків з необхідними даними учнів, у відкритому доступі опублікували посилання на віртуальне сховище, в якому розміщені абсолютно всі дані з іменами і фотографіями учнів школи, розподілені по класах.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Харкові введуть кілька видів "карт харків'янина": для учнів шкіл, студентів, пенсіонерів, працівників комунальних служб, пільгові та стандартні. Отримати таку картку можна буде тільки за наявності постійної реєстрації за місцем проживання в місті Харкові.


Читайте также