Для харків'ян запровадили нові суворі правила поїздок в інші регіони України

Обмеження стосуватимуться не лише автобусів, але й літаків та потягів

Кабінет Міністрів України посилив вимоги до перевезень у період карантинних обмежень через поширення Сovid-19. Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті Кабміну про зміни до постанови №1236.

21 жовтня мешканці Харкову та області під час подорожей в іншу область, будуть допускатися у транспорт лише за наявності сертифікату про повний курс вакцинації,  COVID-сертификату про одужання від коронавірусу, або ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до часу відправлення та підтвердженого через "Дію".

Такі обмеження поширюються на усі види громадського транспорту, в тому числі на автобуси, потяги, літаки, які виконують рейси між різними регіонами (областями) України.

Ці вимоги стосуються як регулярних так і нерегулярних перевезень.

Також документи про відсутність захворювання на Covid-19 повинні бути у водіїв, машиністів, пілотів та усього персоналу чи екіпажу, який присутній у транспортному засобі під час виконання відповідного рейсу.

У разі недотримання цих вимог, відповідальність буде покладено на перевізника.

Посиленні обмеження поширюються на транспорт, який відправляється з областей, у яких Кабміном встановлено "жовтий, помаранчевий" та "червоний" рівні епідемічної небезпеки.

Нагадаємо, Харківська область з 10 жовтня перебуває у "помаранчевій зоні" карантину.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що з Харкову на святкові вихідні "Укразалізниця" запустила додаткові потяги до Одеси та Львову. Туди та у зворотному напрямку кожен потяг виконає по два рейси: 13, 16 та 14, 17 жовтня - відповідно.

Читайте также