У Харкові рятувальники розлякали всю рибу та вручили рибалкам пам'ятки

Курсанти та працівники ДСНС продемонстрували свої та технічні можливості з порятунку людей на кризі

Рятувальники Харківської ДСНС у Київському районі провели профілактичне заняття на Журавлівському водосховищі з безпеки людей на кризі. Про це повідомили у прес-службі установи.

"3 лютого фахівці Київського райвідділу міста Харкова Головного управління ДСНС у Харківській області, рятувальники 9-ї пожежно-рятувальної частини та курсанти Національного університету цивільного захисту України на території Журавлівського водосховища міста Харкова провели заняття по відпрацюванню практичних дій з рятування людей, які провалились під лід", - йдеться у повідомленні.

Рятувальники вирушили на скуте кригою водосховище та продемонстрували там спеціальну техніку та спорядження для порятунку людей на водних об'єктах, яка стоїть на озброєнні Харківського гарнізону ДСНС. Під час заходу ДСНС-ники виконали і практичну частину із самопорятунку людини, яка провалилася під лід.

Усе це відбувалося на очах в рибалок, які у той момент рибалили на водосховищі. Разом з курсантами рятувальники розповіли кожному з наявних любителів зимової риболовлі про небезпеку знаходження на кризі.

Їм провели лікнеп з безпечного поводження на кризі, розповіли про прийнятну товщину криги та засоби для самопорятунку. Кожен рибалка отримав тематичну пам'ятку "Про безпечне поводження на кризі".

У прес-службі назвали  зимову риболовлю "сумнівним дозвіллям" та повідомили, що цією зимою на водних об'єктах загинуло 8 харків'ян, а 4 були врятовані.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Змієві на річці Сіверський Донець потонули двоє рибалок. Коли рятувальники прибули на місце, чоловіки вже потонули.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися