У Харкові та області збільшується кількість хворих на COVID-19: деталі

На Харківщині хворим на COVID-19 надають допомогу в 14 закладах охорони здоров’я

Наразі у Харківській області спостерігається поступове зростання рівня захворюваності на COVID-19. За даними експертів це може бути початком весняної хвилі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА. 

Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов розповів, що за останній тиждень в області виявили 133 випадки, проти 101 – на минулому тижні. 

Максим Хаустов зазначив, що в регіоні превалює штам “Омікрон”, нової генетичної лінії вірусу ХВВ.1.5 не зареєстровано. “Ми бачимо поступове зростання захворюваності на COVID-19”, - наголосив експерт. 

За його словами, у 14 закладах охорони здоров’я, де надають допомогу у лікуванні хворих на COVID-19, налічується 2051 ліжко. Зайнятість цих ліжок складає 12% від загальної кількості. У 3 дитячих лікарнях розгорнуто 300 ліжко-місць, з них зайнято 5%. Кількість ліжок з підведеним киснем складає 1703, заповненість – 50%.

Максим Хаустов нагадав, що єдиним захистом від COVID-19 є вакцинація. “У Харківській області на сьогодні працює 122 пункти щеплення, всі вони забезпечені вакцинами. Зокрема, в області є близько 55 000 вакцини CoronaVac, 6 000 – Comirnaty Tris від Pfizer, дитячий Comirnaty – 3 000 доз та 300 – Janssen", - повідомив очільник департаменту.

Дізнатися адреси пунктів щеплення, графік прийому, контактний телефон і наявні вакцини можна за посиланням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що наразі не існує дієвих ліків проти кору, тому це захворювання часто призводить до летального наслідку.


Читайте также