Лікарні Харківщини отримали важливе обладнання

Одна акумуляторна батарея здатна забезпечувати електроенергією роботу цілого медзакладу до 4,5 годин

Для лікарень Вовчанської, Куп'янської та Чугуївської громад у межах  гуманітарної допомоги передали акумулятори. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Заступниця директора Департаменту охорони здоров'я ХОВА Жанна Овчарова розповіла, що обладнання вдалося отримати за сприяння німецької громадської організації Volya e.V. Представниця ХОВА пояснила, що одна накопичувальна акумуляторна батарея здатна до 4,5 годин забезпечувати електроенергією роботу цілого медзакладу при піковому навантаженні до 45 кВт. Жанна Овчарова щиро подякувала міжнародним партнерам за підтримку. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківську область передали нове комп'ютерне обладнання. Допомогу надали деокупованим громадам області для забезпечення роботи органів влади на місцях, оскільки військові РФ знищили або викрали звідти комп'ютерну техніку. Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська повідомила, що понад 1000 девайсів Харківщині передали міжнародні партнери. Так, громади отримали 134 монітори різних діагоналей, приблизно 500 навушників, а також більш ніж 400 аудіоколонок та комп’ютерних маніпуляторів.

Віта Ковальська подякувала міжнародним партнерам, які підтримують регіон у ці непрості часи. За її словами, отриману комп’ютерну техніку вже передали представникам відділів та управлінь науки і освіти, соціального захисту населення та служб у справах дітей Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів, які вже далі розподілять серед постраждалих громад відповідно до потреб.


Читайте также