В ХОДА переклали посилення карантину на райони

Після 2 липня на місцях повинні приймати рішення про ослаблення або продовження попереднього сценарію

У Харківській облдержадміністрації скасували єдине посилення. Це сталося після трьох днів перевищення "карантинних" показників, повідомляє прес-служба ХОДА.

По одному з показників Харківська область не має права послаблювати карантин. Після 2 липня на місцях повинні приймати рішення про ослаблення або продовження попереднього сценарію. Це повинні зробити тільки ті райони, які "не вписуються" у показники.

За кількістю тестів в Харківській області за добу проводиться 270 досліджень методом ІФА та 347 - методом ПЛР.

За словами виконуючої обов'язки головного санлікаря області Нелі Новицької, під час адаптивного карантину збільшилася активність жителів області: кількість пасажирів у салоні транспорту перевищує допустиме число, при відвідуванні громадських закладів не дотримується масковий режим та соціальна дистанція.

Голова ХОДА Олексій Кучер зазначив, що рішення про посилення карантину тепер повинно прийматися кожним керівником району.

"Даємо можливість кожній територіальній одиниці визначити рішення. Якщо у Балаклійському районі все добре, то навіщо посилювати карантин?" - сказав голова ХОДА.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в Харківській області відзначається 2255 випадків. Станом на вчора було 2207 заражених коронавірусом. За добу померло три нових пацієнта. Всього за час епідемії 87 осіб померли, 1167 осіб одужали.



Читайте также