В дитячу інфекційну Харкова хочуть додати ліжок, а в дорослому відкриють ще одну реанімацію

Чорнобильську лікарню розширювати не будуть

У Харківської обласної дитячої інфекційної клінічної лікарні збираються поставити ще 100 ліжок для прийому хворих з коронавірусом. Зараз там закінчується ремонт. Про це розповіла радник голови Харківської обласної державної адміністрації з питань медицини Наталія Попова, пише KHARKIV Today.

"Туди кинули кисневу трасу. У них є всі необхідні умови, є медики. Зараз там доробляють косметичний ремонт. Коли ліжко-місця будуть закінчені, щоб у нас не було знову переповненості в лікарнях і пацієнти отримували якісні медичні послуги, вона буде приймати. Якщо приріст буде збільшуватися, як ви бачите, статистика стрибає і кількість тестів стрибає", - зазначила Попова.

Чорнобильську лікарню розширювати не будуть. Там просто залишиться відділення для пацієнтів з коронавірусом.

"Чорнобильська розрахована на 90 пацієнтів. Це максимум для дотримання всіх норм і з урахуванням виходу точок кисневого доступу (їх трохи більше 40). Тому в ній додаткових ліжок не планується. Це потрібно, щоб чорнобильці могли у другому корпусі знаходитися і проходити лікування",- додала радник голови Харківської ОДА.

Коли дитяча інфекційна лікарня почне приймати пацієнтів з коронавірусом, поки невідомо. Максимум відділення розраховане на 150 хворих, але поки готують місця для 100.

"Обговорювалось 150 ліжок. Але ми повинні розуміти, що не повинно бути перевантаження. 150 ліжок - це гранична цифра. Зараз мова йде про відкриття 100 ліжок - це комфортне розміщення пацієнтів з правильною логістикою. Поки запиту на більшу кількість ліжок, слава Богу, немає, ми сподіваємося, що і не буде", - пояснила радник.

У реанімаційному відділенні дорослої інфекційної лікарні кількість ліжок стало більше на 18 штук. Спочатку там було всього шість ліжок, пізніше розширили до 12, і тепер додали ще шість. Вже зараз у лікарні кажуть про відкриття другої реанімації.

"Окремо стоїть питання про те, щоб зробити другу реанімацію саме на базі інфекційної лікарні, окрему на другому поверсі. Там кількість ліжок буде затверджуватися головним лікарем. Потрібно провести внутрішні роботи. А ми розуміємо: мало бригад хочуть працювати в ковідних відділеннях. Потрібно буде звільняти місце, туди проводити другу кисневу трасу і тоді вже розміщувати людей у другій реанімації", - резюмувала Попова.

Нагадаємо, в Мережу потрапили кадри того, як під стінами Харківського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення на Новгородській близько сотні людей мітингували проти відкриття диспансеру для прийому громадян, інфікованих коронавірусом. Люди не пускали на територію 4 швидкі, в одній з яких пацієнт з COVID-19 був підключений до апарату ШВЛ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися