У Чорнобильській лікарні Харкова підключили кисневу бочку

На період приймання хворих на коронавірус їй будуть користуватися безкоштовно

У Харківському обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення під'єднали кисневу бочку. Про це в Facebook розповіла колишній радник губернатора Харківської області Наталя Попова.

"У Чорнобильській лікарні бочку під'єднали та вона почала працювати." Мессер "доставив кисневу бочку і залишив її для тимчасового користування ... безкоштовно. На період приймання пацієнтів з COVID19", - написала Попова.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, на думку чорнобильців КНП Харківської обласної ради "Обласний клінічний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення", незаконно включено до переліку установ, залучених для лікування хворих коронавірусів. Керівники Всеукраїнських чорнобильських організацій вказують на пряме порушення Конституції України ст. 16 і норми ст. 17. Мова в них йде про обов'язок держави щодо подолання наслідків аварії "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".
Керівництво Всеукраїнських чорнобильських організацій стверджує, що МОЗ разом з НЗСУ і головою ХОДА А. Кучером допустили такі серйозні порушення і повинні понести відповідальність. У зверненні до Зеленського відзначається, що "20,5 тисячі чорнобильців Харківської області, з яких 6,5 тисяч - це інваліди, позбавлені диспансерного лікування".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися