ХОДА: майже 20 тисяч осіб подали заяви на допомогу під час локдауну

У компенсації втрат на час локдауна потребує 13 тисяч підприємців

У Харківській області за минулий тиждень 19159 осіб написали заяви про компенсацію на отримання допомоги у зв'язку з втратами через тривалий карантин. Про це розповіла перша заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Єгорова-Луценко.

"Станом на 21 грудня надійшло 19 тисяч 159 заяв на допомогу від держави, з них 13 тисяч 186 - ФОПи, інші - наймані співробітники. 22 грудня розпочнеться виплата допомоги нашим підприємцям", - зазначила Єгорова-Луценко.

Чиновники звернулися до підприємців з проханням подавати заяви в електронній формі.

"Хочу звернутися до фізособ-підприємців, які через карантин повністю не працюють. Є ще час, оперативно відпрацьовуються всі ваші звернення. Впевнена, що до восьмого січня ви отримаєте виплати", - сказала Єгорова-Луценко.

Довідка "Коментарів": за інформацією прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, заявку на отримання одноразової допомоги з 15 грудня подали понад 260 тисяч осіб. До 31 грудня на портал "Дія" можна буде подати заявку на допомогу, а до 8 січня 8 тисяч гривень повинні потрапити на картки підприємців. Цим займається Пенсійний фонд.

Нагадаємо, під час карантину самоізоляції підлягають особи, які прибувають в Україну для навчання в закладах вищої освіти з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Ця норма не застосовується до осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворим COVID-19 особою. Самоізоляції також підлягають ті, хто прибуває з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, АР Крим та м.Севастополя, крім осіб, щодо яких немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворими COVID-19.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові з 19 грудня і до 28 лютого наступного року продовжать карантинні обмеження.

Додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів з 8 до 24 січня 2021 року на території України заборонено відвідувати навчальні заклади незалежно від форми власності її здобувачами, крім закладів дошкільної освіти та спеціальних навчальних закладів.


Читайте также