У Харкові жителі та медики бояться вакцинуватися від COVID-19

Частина харківських медиків не хоче робити щеплення від COVID-19

Жителі Харкова неоднозначно ставляться до вакцинації від COVID-19. Про це повідомив секретар Харківської міськради Ігор Терехов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми виконали все, що від нас вимагалося: в Харкові відкрито 34 пункти для вакцинації, ми готуємо до цієї роботи лікарів. Чекаємо тільки вакцину. Але існує одна проблема - потрібно пояснити людям, що необхідно вакцинуватися. Сьогодні суспільство неоднозначно сприймає вакцинацію, в тому числі самі медики. За статистикою, 30% медпрацівників не хочуть вакцинуватися, а це ті люди, які знаходяться на передовій боротьби з коронавірусом, та від їх думки залежить дуже багато чого. COVID-19 заліз в кишеню кожної сім'ї, в бюджет кожного міста. Тому ми повинні роз'яснити людям, що ще один локдаун матиме катастрофічні наслідки. Офіс Президента, Міністерство охорони здоров'я повинні дати чіткі меседжі суспільству, що потрібно вакцинуватися, - заради здоров'я людей, заради порятунку людських життів. Така робота раніше не проводилася ", - зазначив Терехов.

Нагадаємо, в Харкові 24 медичних бригади вчилися робити щеплення від COVID-19. Відзначається, що навчання проходить онлайн та ведеться за графіком, розробленим МОЗ. У складі кожної бригади - шість осіб. Всього навчання проходять понад 150 осіб.


Читайте также