У харківських ТРЦ з'являться центри масової вакцинації

У Харкові жителі почали активніше вакцинуватися

У Харкові вже 28 липня центри масової вакцинації від COVID-19 відкриють у ТРЦ "Nikolskiy" (вул. Пушкінська, 2-А) і в ТРЦ "Французький бульвар" (вул. Академіка Павлова, 44-Б). Про це повідомили у пресслужбі Харківської облдержадміністрації, посилаючись на голову ОДА Айну Тимчук.

За словами Айни, жителі стали частіше вакцинуватися. Також вона додала, що зараз основне завдання ХОДА - відкриття нових центрів вакцинації. Саме тому центри з'являться вже в середу у Московському і Київському районах міста.

Контекст:

У Харківській області на 26 липня 3430 осіб отримали першу дозу вакцини, а 829 - другу дозу. Всього вакцину за добу отримали 4259 осіб. У регіоні 183 185 жителів отримали першу дозу вакцини, а 103 112 - зробили друге щеплення.

В області COVID-19 діагностували вже у 149 171 особа. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 помер 3591 хворий. Видужало від коронавірусу вже 144 926 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 654 пацієнти.

⬤ У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта"-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині знадобилося кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли хворий незнайомець пройшов повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Читайте также