Захворюваність на COVID-19 зростає: статистика в Харківській області на 28 липня

Загальна кількість захворілих склала 149 244

У Харківській області захворюваність на COVID-19 за минулу добу зросла на 0,02% і склала 149 244 пацієнтів. Про це свідчать дані Ради нацбезпеки і оборони України, пише Depo.Харьков.

Так, станом на 28 липня в Харківській області виявили 32 нові випадки інфікування коронавірусом, загальна кількість хворих таким чином склала 149 244.

Протягом доби в результаті захворювання померло 4 людини (всього - 3597), одужали - 19 (всього - 144 973). Кількість "активно хворих" збільшилася на 9 осіб - до 673 пацієнтів.

Зазначимо, що з сьогоднішнього дня почнуть працювати центри масової вакцинації від коронавірусу в торгових центрах "Французький бульвар" і Nikolskiy. На початковому етапі роботи харків'ян будуть прищеплювати препаратом Moderna.

У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" -варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Незважаючи на те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості можливостей підхопити "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.



Читайте также