Харківський лікар пояснив, у чому затяті прихильники вакцинації не праві

Харківський лікар розвіяв фейки навколо коронавірусу та вакцинації

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував висловлювання лжеекспертів про коронавірус. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Волянський вважає, що зараз з'явилося дуже багато людей, які бездумно звинувачують інших у схильності до розпалювання настроїв проти та до конспірології. За його словами, таким людям здається, що якщо вони когось описали такими кліше, то вже відчувають себе переможцями й не вважають за потрібне приводити реальні факти. Лікар додав, що така "політика" породжує лженаучні вкидання:

1. Антитіла після захворювання тримаються недовго.

2. Перехворілі не захищені та хворіють повторно.

3. Наявність антитіл не є маркером захищеності.

4. Поствакцинальний імунітет захищає, на відміну від природного.

5. Covid-вакцини безпечні та ефективні.

"Можна було б просто не помітити публікації в "НВ" Єсілевського та Фурси, Бушковської на "Лізі.нет". Навіщо нам напівписьменні думки фізиків, лжебанкірів і ще невідомо кого? Але це невірно в корені. Інформаційне поле рясніє подібними фейками, і користувачі поступово звикають до цих слоганів. Благо їх підтримують ВООЗ, МОЗ та іже з ними. Вихід один — активна позиція, чітка аргументація, абсолютна коректність щодо опонентів", - написав Андрій.


Нагадаємо, Андрій Волянський писав, що майбутня хвиля коронавірусу в Україні буде викликана "Дельтою", а помирати будуть люди старше 50 років. Їх і треба захищати ЗАРАЗ, поки є трохи часу.


Читайте также