Ніхто не помер: у Харкові при стабільно високих темпах захворюваності - жодних смертей від Covid-19

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли про зміни у тенденціях захворюваності на коронавірус у Харківській області

У Харківській області другу добу поспіль не зафіксували жодної смерті від коронавіруса. Про те, як змінюється статистика, розповіли у пресслужбі Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

У п'ятницю на Covid-19 захворіли 53 мешканці Харкова та області. Найбільше нових випадків зафіксували у місті Харків - 50, у Куп'янському, Чугуївському та Ізюмському районах — по 1 випадку.

Загальна кількість захворілих за весь період пандемії склала 150 433 осіб. З них 145 451 місцевий житель зміг побороти хворобу та одужати, ще 3625 - померли.

Наразі під медичним спостереженням у лікарнях та амбулаторно перебувають 1357 харків'ян і мешканців області.

На території всієї України за добу було виявлено 695 нових хворих на коронавірус. З них п'ятеро хворих — медичні працівники, ще 50 - діти.

У п'ятницю було зафіксовано 17 смертей від коронавірусу та ускладнень, які він викликає. Найбільше — в Одеській і Дніпропетровській областях — по 4 летальних випадки.

ТОП-3 традиційного коронавірусного антирейтингу очолює Київ із 87 новими випадками, на другому місці Івано-Франківська область - 60 випадків, на третьому — Одеська область з 59 новими хворими.

За добу було проведено значно менше, ніж у попередні дні, тестів на наявність коронавірусу методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 - всього 30 798.

В України триває кампанія з вакцинації, за останню добу було зроблено 76 148 щеплень. Кількість українців, які отримали обидві дози вакцини та завершили процес, складає 2 718 680 осіб. З них 155 708 - мешканці Харківщини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харківська область посідає передові позиції із розповсюдження коронавірусу. Кількість нових випадків протягом тижня коливається, але залишається стабільно високою.

Читайте также