"Стверджувати, що вакциновані якщо і хворіють, то легко, - дуже небезпечна тактика", - лікар із Харкова

Волянський прокоментував заяви Ляшка

Завідувач Лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував слова міністра охорони здоров'я, який заявив, що вакцинація на 100% захищає від середнього і важкого перебігу коронавірусу. Відповідний пост лікар опублікував на своїй сторінці в Facebook.

Волянський посилається на тисячі смертей від Covid серед вакцинованих у Великобританії та США (32 тисячі госпіталізацій, 7 тисяч смертей серед щеплених).

"Продовжувати стверджувати, що вакциновані якщо і хворіють, то легко, - дуже небезпечна тактика. Досвід інших країн показує, що вакцинація ефективна і захищає більшість щеплених. Але при великих охопленнях кількість пробивних випадків - breakthrough cases (інфікування вакцинованих) протягом "Дельта"-хвилі буде виростати до десятків і сотень тисяч, кількість смертей щеплених - до тисяч. Тому не треба ховати голову в пісок, щоб потім погодитися з очевидним. Потрібно вже перевіряти вакцинованих на наявність захисних рівнів антитіл", - написав лікар.

Контекст:

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".

Читайте также