У Харкові виявили прострочені вакцини

У Харкові утилізують кілька тисяч доз вакцин

У Харкові утилізують 8000 доз вакцини Moderna та 22 500 доз вакцини AstraZeneca. Про це розповів Департамент масових комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Харківської облдержадміністрації, передає "Суспільне".

По простроченням ситуація наступна: у 2,5 тисячі доз AstraZeneca термін придатності закінчився 30 жовтня 2021 року, у 20 тисяч доз – 31 жовтня та 8 грудня у 8 тисяч доз Moderna. На щастя, до кінця року надлишок вакцин вже не повинно бути, оскільки всі вакцини з терміном придатності до кінця грудня вже використали.

Контекст :

 Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки. Відповідний пост він опублікував у своєму Facebook.

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом із ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 На Харківщині на 17 грудня коронавірус виявили у 294 мешканців. За добу від COVID-19 померло 19 людей. В області COVID-19 діагностували вже 240 633 людей. У регіоні за весь період пандемії померло 6125 хворих. Одужало від коронавірусу 222 610 людей. Наразі під наглядом медиків перебуває 11 898 пацієнтів.


Читайте также