В один із храмів Харкова передали символ миру, надії та перемоги (ФОТО)

В Україні з 1999 року вогонь поширюють українські скаути

У неділю, 25 грудня, Вифлеємський вогонь миру передали у Храм Святого Іоанна Богослова у Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

У передачі вогню взяв участь міський голова Ігор Терехов. Очільник міста привітав харків’ян з Різдвом Христовим. Він зазначив, що цей вогонь символізує об’єднання, надію, мир та перемогу. Ігор Терехов зазначив, що зараз мільйони людей разом з Україною, вони підтримують наших громадян у боротьбі з ворогом.

“Ми обов'язково переможемо! Молимося за наших хлопців і дівчат, які боронять Україну, захищають право наших дітей на майбутнє, право бути нацією”, - зазначив мер Харкова.

У Харківській міській раді нагадали, що Вифлеємський вогонь миру - це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Вона полягає у поширенні символічного вогню, який був запалений на місці народження Ісуса Христа. В Україні з 1999 року вогонь поширюють українські скаути. Вони передають вогонь громадам міст, у лікарні, школи, дитячі будинки, державні установи. З початком повномасштабної російської агресії вогонь і різдвяні подарунки направляють українським захисникам у зону бойових дій. Вифлеємський вогонь символізує мир, любов та добро.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що 13 грудня у Харків доставили Вифлеємський вогонь миру. Напередодні, 12 грудня, о 15:30 відбулася передача Вогню від організації "Пласт" представникам Укрзалізниці. Вогонь доставили в обласні центри країни менш ніж за добу.

Читайте также