Коли у школярів Харківщини розпочнуться канікули

На Харківщині близько 30% закладів освіти постраждали від ворожих обстрілів

У Харківській області триває навчальний процес, однак через постійні ворожі обстріли регіону школярі навчаються виключно дистанційно. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

Керівник Харківської ОВА повідомив, що школярі Харківської області підуть на канікули планово 24 жовтня. За його словами, на сьогодні в освітніх закладах області навчається понад 223 тисячі школярів та 12 тисяч дошкільнят.

Відновлюють навчання і в деокупованих населених пунктах Харківщини, зокрема почали навчати школярів деякі школи Чугуївського району. За попередніми даними, на деокупованих територіях знаходиться понад 2500 учнів та 500 вчителів. 

За словами Олега Синєгубова, близько 30% закладів освіти Харківської області постраждали від ворожих обстрілів. З 1667 закладів, які працювали на Харківщині до початку війни Росії проти України, зруйновано чи пошкоджено 530 об'єктів. Але в навчальних закладах уже частково проводять відновлювальні роботи, до робіт долучаються міжнародні партнери та організації.

“Наше головне завдання - охопити максимум учнівського контингенту, щоб кожна дитина була залучена до освітнього процесу і не втратила цей навчальний рік”, - наголосив керівник Харківської ОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області 49 опорних закладів середньої освіти отримають по 109 тисяч гривень в рамках спільного проєкт обласної влади та ЮНІСЕФ. Усього допомога від міжнародної організації становить 5,3 млн гривень.

Читайте также