Чому навчають дітей у Харкові (ФОТО)

Лекції з мінної безпеки читають щочетверга та щоп'ятниці у різних районах міста

Протягом місяця в Харкові проходять заходи з мінної безпеки. Такі навчання ввели через проведення розмінування звільнених територій від вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Навчання проводять, у першу чергу, для обізнаності дітей. Лекції з мінної безпеки  читають щочетверга та щоп'ятниці у різних районах міста. Навчання проводять інструктори Червоного Хреста, фахівці Головного управління ДСНС України в Харківській області та Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України. 

Організували проведення лекцій громадська організація “Харків незламний”, Координаційна ради волонтерів Харкова та КУ “Офіс реформ Харкова”.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області потребують розмінування близько 500 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь. Начальник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов зазначив, що першочергово піротехнічні підрозділи обстежать 250 тисяч га земель. За словами очільника області, решта полів – це переважно прикордонні території, де наразі не дозволяє провести розмінування військова ситуація. Олег Синєгубов повідомив, що проводити масштабне розмінування поки не дозволяють погодні умови. При цьому влада області проводить перемовини з підрозділами ДСНС Києва, щоб посилити ті наряди, які вже працюють у Харківській області. “Також за сприяння Офісу Президента ведемо перемовини з міжнародними організаціями, щоб розмінувати й наші сільськогосподарські землі”, - зауважив Олег Синєгубов.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися