Ще одна громада на Харківщині відмовилася від офлайн-навчання в школах

Безпеку дітей та педагогів неможливо забезпечити у школах

Навчання у школах Богодухівської громади у 2023-2024 навчальному році буде проходити в онлайн-режимі. Для цього використовуватимуть засоби інформаційно-комунікаційного зв’язку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради.

Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Богодухівської міської ради.

“Члени Комісії керувалися єдиним і першочерговим аргументом - безпека дітей та персоналу закладів освіти, яку наразі неможливо забезпечити, оскільки наша громада знаходиться в зоні досяжності ворожих РСЗВ, систем типу С-300 тощо. Віримо у Перемогу та сподіваємось, що наші діти вже зовсім скоро зможуть повернутися за шкільні парти”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області вказали вимоги, яким повинні відповідати школи для відновлення офлайн-навчання. Для створення в закладах освіти безпечних умов перебування засновникам, керівникам закладів освіти необхідно: неухильно виконувати вимоги санітарного законодавства; розв'язувати питання облаштування укриттів відповідно до затверджених вимог; особливу увагу потрібно приділити питанням забезпечення питною водою гарантованої якості, належного водовідведення, організації харчування, облаштування вентиляції, освітлення та ін.; проводити лабораторні дослідження не рідше 1 разу на рік, зокрема, питної води, рівнів освітлення, показників мікроклімату, стану забруднення піску тощо.

Детальніше про вимоги до шкіл, які будуть працювати офлайн, читайте тут.


Читайте также