Помер відомий харківський експерт-криміналіст, дослідник з Юридичної академії

Сергій Когут пішов з життя у віці 72 роки.

У Харкові помер відомий експерт-криміналіст, завідувач криміналістичної лабораторії кафедри криміналістики Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, талановитий дослідник Сергій Когут. Про це повідомляє пресслужба вишу.

Сергій Когут народився 21 жовтня 1950 року в Харкові. У 1984-му закінчив Харківський державний університет ім. В. Н. Каразіна. В. Н. Каразіна (біологічний факультет, спеціальність - біохімік).

З 1983 року працював в експертно-криміналістичному управлінні облуправління МВС експертом-криміналістом, начальником відділення спеціальних досліджень, начальником відділу спеціальних досліджень.

З 1993 по 1998 роки був заступником начальника експертно-криміналістичного управління.

З 1999 року працював на кафедрі криміналістики Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, з 2002 року був завідувачем криміналістичної лабораторії. Завідував музеєм криміналістики. Коло наукових інтересів та головна тематика наукових досліджень: криміналістична техніка, судова токсикологія, судова хімія, судова експертиза.

"Сергій Олександрович багато зробив для становлення і розвитку кафедри криміналістики юридичного університету, вніс значний внесок у розробку музею криміналістики та криміналістичного полігону", - сказано в повідомленні університету.

В січні "Коментарі. Харків" повідомляли, що на 57-му році життя раптово помер колишній генеральний директор Харківського державного авіаційного виробничого підприємства Павло Науменко.2002 року Павло Науменко став генеральним директором ХДАВП. На цій посаді він був до 2007 року. Павлу Науменко надали почесне звання "Кращий роботодавець 2003 року", нагородили золотою медаллю Societe d'Encouragement pour L'industrie Nationale. Він був лауреатом нагороди Aviation Week and Space Technology (США) за успіхи у просуванні на міжнародному ринку літака Ан-140, який є першим пасажирським літаком, розробленим та виробленим у незалежній Україні.


Читайте также