"Незважаючи на карантин, змусили здавати іспити в аудиторії": у харківському виші прокоментували ситуацію

Зі слів одного з студентів, під час іспиту соціальна дистанція і масковий режим не були дотримані

Студент Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна скаржиться на те, що під час карантину його змусили здавати іспити в аудиторії, а за не явку погрожували відрахуванням. Відповідна інформація з'явилася в місцевих пабліках від імені студента, який навчається на факультеті іноземних мов.

“У Каразіна студентів факультету іноземних мов, у тому числі мене, іспит змусили писати в аудиторії. Незважаючи на карантин. В жахливих умовах. Забули про соціальну дистанцію і масковий режим", — йдеться в повідомленні.

Зі слів 4-курсника, іспит проходив у вівторок, 23 червня, у невеликій аудиторії, де не дотримувалися соціальна дистанція та масочний режим з боку викладачів. Випускник вишу також зазначив, що напередодні адміністрація факультету пригрозила студентам відрахуванням з вишу за неявку на іспит.


Однак, згідно з постановою Кабінету міністрів, університет має право запрошувати студентів четвертих курсів на кваліфікаційний іспит в аудиторії. Про це "Коментарям. Харків" розповіла заступник декана факультету іноземних мов Герасименко Валентина.

"Ніяких погроз з боку університету не було. Ми просто ознайомили студентів з положенням проведення іспитів: за необгрунтовану неявку - відрахування. Ті студенти, які заздалегідь надіслали заяву з підтвердженням того, що не можуть бути присутніми - здавали дистанційно. Конкретно цей студент - не звертався. Якщо б він обґрунтував неявку на іспит зараз, то у нього була ще можливість отримати кваліфікацію в серпні", - розповіла Герасименко.

Заступник декана також зазначила, що іспит був проведений з дотриманням всіх заходів безпеки.

“Перед початком іспиту всім студентам вимірювали температуру. Вранці дезинфікувались аудиторії, були придбані засоби для дезинфекції рук. Іспит складали 9 людей в аудиторії, яка розрахована на 30 осіб. Студенти сиділи за різними партами, по одній людині. Дистанція була дотримана", — зазначила Герасименко.

В університеті розповіли, що в цьому році на факультеті іноземних мов іспити складали 176 студенти, з яких тільки в одного виникли скарги.

"До цього цей студент спокійно здав ще один іспит. Видно, в перший день у нього не накопичилося, а після другого вирішив "погратися" трохи", - розповіла заступник декана.

Повідомлення про те, що під час іспиту в аудиторії деякі викладачі перебували без маски Герасименко прокоментувала: "Коли ставиш питання, чи відповідаєш на питання, але студенти не розуміють, як бути? Ось так і піймав".


Читайте также