Харків'ян закликають повідомляти про зарплати в “конвертах”

Після отримання скарг будуть вжиті відповідні заходи

У Новобаварському районі працює робоча група з питань сприяння підвищенню рівня оплати праці, легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Громадян закликають повідомляти про: 

  • факти неналежного оформлення трудових відносин,

  • виплати заробітної плати у “конвертах”, 

  • недотримання роботодавцями мінімальних соціальних гарантій в оплаті праці. 

Це потрібно для вжиття відповідних заходів у межах повноважень робочої групи. 

Щоб повідомити про порушення, потрібно звертатися до Управління соціального захисту населення Адміністрації Новобаварського району за адресою: вул. Різдвяна, буд. 1, к. 16. Телефон для довідок: 725-39-12.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській обласній службі зайнятості розповіли про необхідність та методи пошуку роботи для ВПО. У службі зазначили, що наявність роботи є важливим фактором для інтеграції на новому місці проживання внутрішньо переміщених осіб. Тому служба намагається надавати ВПО підтримку, якісні соціальні послуги, сприяти оперативному працевлаштуванню.  На обліку в службі зайнятості Харківської області протягом січня-лютого 2023 року перебували понад 2,6 тис. ВПО, з них 2,5 тис. мали статус безробітного. Майже 1,8 тис. отримували допомогу по безробіттю. Внутрішньо переміщені особи для адаптації на регіональному ринку праці отримували комплекс адресних профорієнтаційних послуг, зокрема інформаційні, консультаційні, були залучені до профінформаційних семінарів, тренінгів із техніки пошуку роботи. Загалом такі послуги отримали майже 2 тис. безробітних з-поміж ВПО.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися