Харківські спортсмени виявилися найкращими в Україні

На всеукраїнській першості вони вибороли шість нагород

Змагання "Stronger together cup", засновником та організатором якого є перший український чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, відбулися у Києві 7-8 жовтня. На турнірі відзначилися і харківські спортсмени. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city".

За два змагальні дні на татамі вийшло більше 850 дітей до 14 років з різних куточків країни. Змагались вони у трьох вікових категоріях. Участь у змаганнях взяли і дзюдоїсти з Харкова. 

Богдан Заболотний став чемпіоном турніру. Максим Габелюк посів друге місце. А Захар Замай, Артем Довжик, Самір Азізов і Мілана Тихонова виграли бронзові медалі. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про перемогу харківського спортсмену на чемпіонаті світуХарківський спортсмен виборов золоту медаль чемпіонату світу з сумо серед юніорів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію з телеграм-каналу "Kharkiv sport city". На шляху до чемпіонського звання у ваговій категорії до 80 кг Нікіта Каневський здолав суперників з Азербайджану, Таїланду, Японії та у фіналі переміг естонського борця. Міжнародні змагання проходили з 6 по 8 жовтня в столиці Японії.  Загалом українська збірна у Токіо здобула золоту, дві срібні та три бронзові нагороди.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про здобуття харківськими спортсменами медалей на чемпіонаті світу з тенісу. Харківські парафехтувальниці виграли дві медалі чемпіонату світу в Італії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city". На планетарному форумі, який 3-8 жовтня відбувся в італійському місті Терні, відзначилися Євгенія Бреус і Олена Федота-Ісаєва.  Харківʼянка Олена Федота-Ісаєва стала віцечемпіонкою у жіночій шаблі (категорії В). До срібла в індивідуальних змаганнях Олена додала ще й срібну нагороду в командних жіночих змаганнях у шаблі. Разом з іще однією представницею Харкова Євгенією Бреус (категорія А), Наталією Морквич (категорія А) та Надією Дьолог (категорія В) Федота-Ісаєва поступилася тільки представницям Китаю. Загалом за нагоди ЧС-2023 змагалися представники 34 країн світу. Національну збірну України представили 16 спортсменів, які вибороли одну золоту, три срібні та три бронзові нагороди.

Читайте также