Російські пропагандисти розповсюджують новий фейк про Харків

Пропаганда почала стрімко розповсюджувати новину із заголовками "Терехов загнав дітей у метро"

Російські пропагандисти поширюють новий фейк у ЗМІ та соціальних мережах про те, що мер міста Харків Ігор Терехов "загнав дітей у метро". "Новини" створено на основі інформації із сайту Харківської міськради про уроки для дітей, які проводять на станціях метро. Про це повідомляють у Харківському антикорупційному центрі.

Зазначається, що напередодні мерія повідомляла про заняття, які вчителі проводять для дітей, які ховаються в метрополітені від ворожих обстрілів.

Російські пропагандисти почали стрімко поширювати новину із заголовками "Терехов загнав дітей у метро", яку в ХАЦ називають фейком, оскільки діти перебувають у метро через постійні російські обстріли.


З початком повномасштабного вторгнення росія постійно завдає ударів по районах Харкова. Найбільше постраждали жителі Салтівки, а станції "Студентська" та "Академіка Павлова", де проводять заняття, розташовані саме у цьому районі міста. У ХАЦ додають, що заняття офлайн у школах також припинилися через російську агресію.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що харківські поліцейські зафіксували черговий злочин російських окупантів. 11 травня у селищі Степанки з території приватного домоволодіння правоохоронці вилучили тіла трьох загиблих громадян України. По цивільних стріляв ворожий танк. Зазначається, що внаслідок обстрілу загинуло четверо людей, а двох громадян, які отримали поранення, окупанти вивезли на територію російської федерації. Вказані події сталися під час тимчасової окупації селища Степанки Харківської області.

Читайте также