Укрзалізниця попросила українців не приїжджати до Харкова

Війна в Україні - комендантська година - поїзди - перевезення

Представники "Укрзалізниці" попросили мешканців України відмовитися від поїздки до Харкова з 23 по 25 серпня через можливі обстріли з боку РФ. Про це повідомляє пресслужба УЗ.

"У зв'язку із запровадженням комендантської години у Харківській області з 19:00 23 серпня до 07:00 25 серпня Укрзалізниця з міркувань безпеки закликає пасажирів перенести поїздку з/до Харкова у зазначені дати", – йдеться у повідомленні.

Приміські та регіональні рейси з/до Харкова на День Незалежності України будуть скасовані, уточнюють в УЗ. Поїзди далекого сполучення забезпечуватимуть лише критично необхідні перевезення у регіоні.

Нагадаємо, у Харківській області з 22 серпня комендантська година триватиме з 19:00 до 07:00 наступного дня. При цьому в День Незалежності комендантську годину запровадять з 19:00 23 серпня до 07:00 25 серпня. Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".


Читайте также