Кулиничі відкриють завод на Західній Україні

Кулиничі відкриють свою філію у селі Оброшине

Харківське підприємство Кулиничі відкриває хлібопекарський комплекс у селі Оброшине Львівського району за 20 млн євро. На новий комплекс перевезуть потужності та працівників із Харківської області. Про це повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

"Новий завод поєднає в собі галицькі традиції хлібопечення та інноваційний підхід. Завдяки сучасним технологіям заморозки ми будемо спроможні забезпечувати хлібом не лише Львів та Львівську область, а й продавати нашу продукцію країнам ЄС та всього світу. Цим самим збільшувати експорт з України", - розповів інвестор, Голова Української асоціації виробників хліба Володимир Мисик.

Зазначається, що нове виробництво дозволить створити 3 тис. робочих місць, з яких тисяча людей працюватиме на заводі, і ще 2 тис. – у суміжних підприємствах. Зокрема, з них 500 осіб - це працівники Харкова, які переїхали.

Площа комплексу становитиме 15 тис. кв. м, і на ньому працюватиме 8 виробничих ліній. Підприємство зможе виготовляти 150 тонн хлібних виробів на добу.

Здати в експлуатацію будівлю нового хлібопекарського комплексу планують у січні наступного року, до березня провадитимуть монтаж обладнання та навчання працівників, а у квітні запустять у роботу весь комплекс.

Разом з основним заводом планують відкрити понад сотню точок реалізації (пекарень) із цілодобовим обслуговуванням по кожному населеному пункту Львівщини.

Контекст:

У травні ЗСУ провели успішний контрнаступ на Харківському напрямку. Подекуди ворог був відкинутий на 10-15 кілометрів прямо до державного кордону. Щоб утримати фронт, РФ довелося перекинути додаткові сили. Завдяки поповненню російським військам вдалося потіснити ЗСУ від кордону, але вийти на квітневі позиції так і не вдалося. Понад місяць бойові дії продовжуються навколо тих же населених пунктів: Розплідник, Дементіївка та Цупівка. Росія практично щодня обстрілює Харків, що призводить до жахливих втрат серед мирного населення.

Нагадаємо, Російська Федерація 24 лютого близько 4 години ранку завдала ракетних ударів по військових об'єктах усієї України. Після цього почалося масштабне вторгнення з усіх боків, яке мало, за планами РФ, закінчитися досить швидко. У Росії заявляють, що це "спецоперація" для порятунку "російського світу" від "нацизму". При цьому Росія запевняє, що їхні війська не бомблять мирні міста, а якщо й бомблять, то виключно з вини української армії. Багато відомих росіян висловилися і висловлюються проти війни, а також допомагають українцям за кордоном і за це на батьківщині їх постійно називають "зрадниками".


Читайте также