Харківські цуценята служитимуть у Нацгвардії України

Роман із Харкова подарував слобожанським нацгвардійцям цуценят бельгійської вівчарки Малинуа. Зараз із цуценятами займається професійний кінолог, щоб надалі вівчарки змогли служити у Нацгвардії України. Про це повідомляють «Коментарі. Харків» із посиланням на інформацію Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Роман із Харкова подарував слобожанським нацгвардійцям цуценят бельгійської вівчарки Малинуа. Зараз із цуценятами займається професійний кінолог, щоб надалі вівчарки змогли служити у Нацгвардії України. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Східного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України.

Цуценята малинуа народилися в Харкові в розпал бойових дій. У них гарний родовід: їхні батьки — професійні робітники собаки. Роман, дізнавшись, що незабаром очікується поповнення, одразу вирішив – майбутні щенята стануть бійцями Національної гвардії України.

"Генетично мої собаки – професійні робітничі вівчарки, які мають схильність до штурмової, захисної та пошукової служби. Старші собаки беруть участь у пошуково-рятувальних операціях та шукають людей. Тому цуценят я подарував Нацгвардії, щоб вони виросли та стали повноцінними бійцями, які зможуть проявити себе та допомагати людям", - розповідає Роман.



Наразі цуценята займаються з волонтером-кінологом Іриною Костянтиновою. Маленькі вівчарки навчаються першим командам і опановують навички слухняності. Ірина захоплюється кінологією 13 років та входить до Кінологічної спілки України. Жінка змушена була евакуюватись із Харкова, адже живе на Салтівці. Нині кінологіня живе у центрі Харківщини та з радістю погодилася допомогти нацгвардійцям.

"Мої учні – дівчатка бельгійки Боніта та Бібі. Вони ще маленькі, але дуже здібні учениці. Просто уявіть собі трирічну дитину, яка вміє читати вірші. Так і ці цуценята для свого віку вже мають витримку та виконують кілька команд. Це тільки завдяки їхньому таланту та генетиці. Хороша генетика – це здоровий організм та здорова психіка. Я виховую їх любити людей, бути соціалізованими і щоб вони з радістю йшли на контакт", – розповідає Ірина.


Дізнавшись, що у кінологічному підрозділі з'явилися такі молоді вихованці, волонтери ТМ "Сузір'я" подарували запас корму для цуценят, повідці, нашийники та іграшки для тренувань. Також цуценятам привезли переносні вольєри та корисні смаколики для тренувань.

Цуценята почнуть працювати у віці шести місяців і після цього приступлять до спеціальної підготовки. До свого першого службового завдання собаки розпочнуть після отримання сертифіката про відповідну підготовку.

Читайте также