Особливості навчання у школах Харкова: подробиці

Навчання у всіх школах міста проходить у дистанційному форматі

У Харкові працює 210 шкіл, у яких навчається дистанційно майже 115 тисяч учнів. Про це інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на повідомлення Харківської міської ради. 

У Департаменті освіти Харкова проаналізували перший місяць навчання школярів в умовах повномасштабної війни Росії проти України. Чиновники повідомили, що зараз у Харкові перебувають 25% учнів, 39% -  знаходяться за кордоном. “Також у харківських школах отримують освіту 654 дитини зі статусом внутрішньо переміщеної особи, з яких 441 учень - з тимчасово окупованих територій”, - повідомили в міській раді.

Також відомо, що у 222 класах 63 навчальних закладів проходять навчання 329 учнів з особливими потребами. 

У Харкові продовжує працювати понад чотири тисячі педагогів. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що рішення про впровадження виключно дистанційної форми навчання на території Харківської області було ухвалено у серпні. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов пояснив ухвалення такого рішення кількома причинами. Перше - близькість до кордону з РФ, звідки вилітає більшість ракет. Друге - час дольоту ракети - 30-40 секунд до Харкова і близько 50 секунд - до будь-якої точки Харківської області. Мінімальний час для евакуації дітей у сховища - 4-5 хвилин. Тобто фактично неможливо організувати безпечний освітній процес в офлайн режимі. 

А Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що залежно від безпекової ситуації учні можуть повернутися за шкільні парти та продовжити навчання безпосередньо в закладах освіти. За його словами, наразі дистанційна форма навчання є найбільш ефективною та безпечною в умовах воєнного стану.

Читайте также