Харків отримає 70 млн грн на відбудову ТЕЦ-3: подробиці

Для відбудови об’єкта критичної інфраструктури вже розроблений відповідний план

Кабмін на засіданні 27 вересня ухвалив рішення про виділення 70 млн грн на відновлення ТЕЦ-3 комунального підприємства "Харківські теплові мережі", яка була пошкоджена в результаті обстрілів Російською Федерацією. Кошти будуть направлені з резервного фонду державного бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію пресслужби Міністерства розвитку громад та територій України. 

Очільник відомства Олексій Чернишов зауважив, що війська РФ активно тероризують українців, обстрілюючи населені пункти, умисно руйнуючи цивільну інфраструктуру, у тому числі й об’єкти теплопостачання. Постійних ракетних ударів зазнає і місто-герой Харків. 

У міністерстві наголосили, що місто не здається і "тримає фронт". Щодо допомоги від держави міністр зазначив: "сьогодні (27 вересня, - ред.) Уряд виділив 70 млн грн на відбудову пошкодженої ворогом ТЕЦ-3 КП "Харківські теплові мережі". Це дасть можливість відновити теплопостачання для містян та забезпечити своєчасний початок та стале проходження майбутнього опалювального періоду".

У результаті обстрілів у ТЕЦ-3 зруйновані енергетичне обладнання та будівля котлотурбінного цеху, зазнали пошкоджень парові котли, було виведено з ладу електричне обладнання трансформаторної підстанції.

Для відбудови об’єкта критичної інфраструктури вже розробили план ремонтно-відновлювальних робіт.

У відомстві нагадали, що раніше Кабмін виділив Харківщині 650 млн грн на здійснення першочергових заходів з ліквідації наслідків бойових дій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у вівторок, 27 вересня, війська Російської Федерації обстріляли ракетами один із житлових районів Харкова. Станом на ранок 28 вересня без електропостачання залишаються понад 18 тисяч квартир.

Читайте также