Що відбувалося у Харківській області з початку повномасштабного вторгнення РФ: інфографіка

Харківщина перебуває під постійним ворожим обстрілом. Житлові, соціальні об'єкти та об'єкти критичної інфраструктури зазнали руйнувань

Харківська область є одним із регіонів, який найбільше страждає від російської агресії. З 24 лютого Харківщина пережила близько 4 000 обстрілів та майже 1 300 повітряних тривог. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію Telegram-каналу UA War Infographics.

Станом на 18 жовтня у Харківській області прозвучало 1283 сигнали повітряної тривоги. Тривалість небезпеки становить майже 46 днів. Було зафіксовано 3892 ворожі обстріли. І всі територіальні громади регіону перебувають у зоні бойових дій.


Попри постійні ворожі обстріли, на Харківщині тривають роботи з ремонту та відновленню інфраструктури.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що за добу з 18 на 19 жовтня російські ворожі війська завдали ракетних ударів по Харкову, а також обстрілювали населення прифронтових територій у Чугуївському, Харківському та Куп'янському районах. Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що рашисти застосували міномети, ствольну та реактивну артилерію для обстрілу районів населених пунктів: Вовчанські Хутори, Волохівка, Гатище, Червоне, Огурцове, Стариця, Стрілка та Домашнє.

До того ж, ворог не залишає надії захопити втрачену Харківщину, і продовжував спроби наступати в районі населених пунктів Огурцевого Чугуївського району та Дворічна Куп'янського. Під вогнем наших захисників окупанти відступили із втратами.

За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 2 особи: 28-річну жінку в Чугуївському районі та 57-річного чоловіка в Куп'янському.

Читайте также