У Харкові відключатимуть електроенергію: що відомо

Тимчасові обмеження електропостачання поки застосовують в області, однак харків'янам варто готуватися до відключення електроенергії

Сьогодні планові відключення електропостачання застосовували у Харківській області. На кілька годин відключали 10 громад області. У м. Харків поки такі відключення не застосовували, але стан інфраструктури змушує владу області обмежувати електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію голови Харківської ОВА Олега Синєгубова. 

Він зазначив, що тимчасові відключення електропостачання для споживачів відбуваються через пошкодження у результаті ворожих обстрілів об'єктів енергетичної інфраструктури області. 

Обмежувати постачання електроенергії у Харкові будуть з наступного тижня. Олег Синєгубов закликав містян готуватися до цього. За його словами, відключати світло будуть на кілька годин в окремих районах та житлових масивах.

Керівник ХОВА зазначив, що в області тривають роботи з відновлення електропостачання на звільнених територіях та там, де тривали бойові дії. Зараз близько 75% населення цих територій отримують електроенергію.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що серйозні обмеження електроспоживання застосували для 212 підприємств Харківської області. Керівник ХОВА розповів, що  фахівці відновили постачання газу для 25% населення деокупованих територій Харківського, Чугуївського, Куп'янського та Ізюмського районів. Однак ситуація з опаленням значно складніша, адже у результаті ворожих обстрілів у деяких містах багато об'єктів теплової інфраструктури просто знищені. Тож влада області вживає комплексні підходи до розв'язання проблеми. Фахівці відновлюють роботу вцілілих об'єктів, забезпечують мешканців приватного сектору альтернативним паливом тощо.

Читайте также