В Ізюмі рашисти розстріляли батька з сином та їх знайомого в авто

Потім нелюди підпалили автівку, а згодом – скинули з мосту.

Трагедія сталася в березні, коли колонна російських загарбників зайшла в Ізюм. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" із посиланням на інформацію відділу комунікації поліції Харківської області.

7 березня в Ізюмі авто з цивільними чоловіками натрапило на колонну військової техніки РФ. Злочинці розстріляли автівку, в якій знаходилося троє чоловіків – батько, син та їх знайомий. Усі троє загинули.

31 жовтня на Ізюмському кладовищі правоохоронці провели ексгумацію тіл загиблих. Хлопцю 24 лютого – у день повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну – виповнилося 20 років. Його батькові – 46, їх знайомому – 56.

Заступник начальника Ізюмського районного управління Тимур Тертишний повідомив, що після обстрілу автомобіль згорів. І рештки були поховані на місцевому кладовищі близькими друзями.

"Щоб ідентифікувати тіла, буде проведено дослідження, відібрані зразки ДНК і встановлені, якщо можливо, причини їх смерті", - розказав Тимур Тертишний.

За словами місцевих мешканців, розстріляне авто декілька днів стояло на вулиці, потім окупанти відтягнули його танком  і скинули з мосту.

На місці розстрілу автомобіля Форд Транзит, на березі невеликої річки, куди впала автівка, а також на місці поховання працювали вибухотехніки, слідчо-оперативно група, криміналісти, експерти. Черговий злочин росіян ретельно задокументований.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.



Читайте также