На Харківщині сапер втратив частину кінцівки: що трапилося (ФОТО)

Саперу відірвало стопу, рятувальнику збирають допомогу.

Учора, 7 листопада, час виконання робіт з розмінування території Харківщини, стався підрив, внаслідок якого сапер отримав поранення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування.

Так, в наслідок підриву постраждав начальник відділення піротехнічних робіт лейтенант служби цивільного захисту – Сергій Молчанов.

Сергій отримав вибухово-осколкове поранення: травматична ампутація правої стопи. Осколкове поранення м'яких тканин правого плеча та голови. Наразі Сергій знаходиться у лікарні, його стан – середньої важкості.

Рятувальники надали реквізити банківської картки для небайдужих, хто може допомогти рятувальнику: 4149 4991 3210 1732 (Молчанов Сергій Вікторович).


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харківська область більше забруднена мінами, ніж Київська, Чернігівська та Сумська разом узяті. Планового розмінування в області немає.

Наразі в Харківській області розмінування лише екстрене та надзвичайне. Планові дії були до 2022 року. Зараз же у першу чергу важливо розмінувати об’єкти інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність місцевих мешканців. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час телемарафону "Єдині новини", інформують "Коментарі. Харків".

Міністр зауважив, що люди насамперед потребують безпеки, особливо на деокупованих територіях. Їм важливо відчувати присутність поліції, рятувальників та піротехніків у своєму населеному пункті.

Читайте также