Олег Синєгубов розповів, що зараз відбувається в Харківській області

Про оперативну обстановку в області глава області розповів в етері телемарафону.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в прямому ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів про поточну обстановку в області, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Ситуація з електропостачанням на Харківщині залишається складною. Через похолодання та відновлення роботи промислових підприємств після свят споживання збільшилося. В області застосовуються планові відключення", – зазначив очільник області.

Він розповів, що завдяки міжнародним партнерам Харківщина отримує великі обсяги гуманітарної допомоги. З нею працює координаційний штаб, який розподіляє цю допомогу серед громад, які її найбільше потребують.

Тільки за минулий тиждень область отримала 17 фур допомоги.

"Від Посольства Франції ми отримали 188 генераторів. Сьогодні ми отримали від Об'єднаних арабських еміратів ще близько 100 генераторів. Ця допомога є дуже потрібною людям Харківщині, і ми дуже дякуємо нашим міжнародним партнерам", – сказав Олег Синєгубов.

Він також повідомив, що не припиняється робота з розмінування області. До цього залучені більше 150 спеціалістів та більше 50 одиниць спецтехніки. Уже знешкоджено близько 50 тис. вибухонебезпечних предметів. Роботи тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Наступ російських військ на Харківщині: що відомо

За минулу добу з 23 на 24 січня російські війська намагалися вести наступ на одному з напрямків у Харківській області. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Генерального Штабу ЗСУ.

Як повідомляють у Генштабі, наступальні дії ворога на Куп’янському напрямку виявилися безуспішними та усі атаки противника відбито українськими Силами оборони..

На Слобожанському напрямку обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

В той же час, обстрілів зазнали райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Стрілеча, Слобожанське, Зелене, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Землянки, Новомлинськ, Кам’янка та Красне Перше на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Куп’янськ, Кучерівка, Кислівка, Крохмальне, Берестове та Кругляківка Харківської області.

Читайте также