Росіяни розстріляли дві автівки на Харківщині

Окупанти завдали обстрілів по мирному населенню Харківської області.

За процесуального керівництва Вовчанського відділу Чугуївської окружної прокруратури Харківської області та Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивстом (ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, вранці 14 березня російські військові обстріляли м. Вовчанськ.

47-річний чоловік, водій автівки, отримав поранення. 55-річна пасажирка загинула на місці.

Близько 12:00 окупанти здійснили артилерійський обстріл с. Колодязне Куп’янського району. Снаряд влучив в цивільний автомобіль з 42-річним чоловіком — мешканцем цього села. Від отриманих травм він загинув на місці. Також пошкоджено приватні житлові будинки.

Прокурори спільно зі слідчими поліції продовжують вживати всіх можливих заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовими.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов – про світло та евакуацію на Харківщині

У Харківській області наразі скасовані відключення світла. Робота енергосистеми Харківщини, яка зазнала пошкоджень внаслідок ворожого ракетного удару, стабілізована. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"Зранку ще були відключення світла, але зараз енергетики повністю відновили роботу системи. Після 13:00 всі відключення скасовано", – зазначив очільник області.

Олег Синєгубов також підкреслив, що в області триває евакуація цивільних, передусім сімей з дітьми, з Куп'янської громади, яка постійно під обстрілами.

"З жовтня 2022 року ми евакуювали звідти більше 2000 людей. За минулий тиждень евакуйовано ще 60 людей. Усі евакуйовані отримують гуманітарну допомогу та безкоштовне тимчасове житло", – сказав голова ХОВА.

Читайте также