Двоє чоловіків на Харківщині розбирали боєприпас: за їх життя борються лікарі

Чоловіки знайшли розтяжку та розбирали на подвір’ї.

18 березня сталась чергова надзвичайна подія на деокупованій території Харківщини. У с. Яремівка Ізюмського району вибухнув невідомий вибухонебезпечний предмет. Двоє чоловіків отримали важкі травми. За їх життя наразі борються лікарі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За попередніми даними люди знайшли залишений окупантами боєприпас і проводили з ним маніпуляції. Остаточні обставини події з’ясовуються правоохоронцями.

"Шановні харків’яни, вкотре звертаємось до Вас з проханням суворо дотримуватись заходів мінної безпеки. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією", – зазначають рятувальники.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мешканцям Харківщини виплатять грошову допомогу

"Укрпошта" продовжує разові виплати в розмірі 1200 гривень жителям деокупованих населених пунктів Харківської області. Про це повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, інформують "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Зокрема, 2,8 мільйона гривень спрямують на виплати громадянам, які ще не отримали допомогу, у Великий Бурлук. 4,4 мільйона гривень надійдуть до Кіндрашівської громади, а 5,8 мільйона гривень – до Курилівської.

Крім того, розпочинають виплати в Куп'янській громаді, куди розподілили 7 мільйонів гривень.

"Раніше ми вже почали виплати у деокупованих громадах. Зараз маємо змогу продовжити цю допомогу для тих жителів, які її ще не отримували. Дякуємо Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, Товариству Червоного Хреста України й "Укрпошті" за реалізацію цього проєкту", – прокоментувала Віта Ковальська.

Від початку деокупації Харківщини допомогу від Товариства Червоного Хреста України вже надали на суму понад 94 мільйони гривень для більш ніж 78 тисяч людей.

Читайте также